onsdag 27 november 2013

trouble, trouble

Idag har varit en väldigt händelserik dag, enligt min värdmamma så har allt bara gått fel idag. 

Började med att internet la av hela tiden, lite jobbigt för min värdmamma som jobbar hemifrån och verkligen behöver internet. Och ändå var killen från AT&T här igår och kolla på det och byta kablar och allt. Sedan kom några killar som håller på att bygga om deras kontor till ett bibliotek och borrar genom hela väggen. Så nu har dom ett hål i väggen mellan deras framtida bibliotek och matsal. Och under middagen så skämtade min värdpappa och undrade om han vågar lämna oss själv hemma igen eller om han kommer komma hem med fler hål i väggen. 

Sen åkte vi till target för att handla pyjamas och strumpor till lilla killen. Men vi kom fram till att dom inte verkar ha några strumpor i alla fall. Så några sådana blev det inte. Men va roligt att kolla in target, kommer jag nog besöka flera gånger. Det var bara en 5 minuters biltur härifrån. 

Sedan lämnade vi killen med städerskan och så körde jag en runda. Dom vill vara säker på att jag gör säkert innan jag får köra barnen sen. Det gick bra fram tills bilen börja klydda. Men jag har i alla fall klarat av min första körtur i Amerika. Klapp på axeln till mig själv alltså. Men bilen hoppade fram på en 55 miles/hour väg, vilket är nästan en 90 väg. Så vi fick köra in på första parkering och ringa massa samtal. Men vi kom inte fram tills vad som var fel och sen när min värdmamma körde så funka den hur bra som helst. Men vi kom fram till att det kan vara för att bilen inte använts på ungefär 2 månader och så har det varit väldigt kallt dom senaste dagarna. Men så fort jag har blivit "godkänd" så blir bilen min. Det är en ganska stor bil, men ändå den minsta av deras 3 bilar. 

Vi körde sen och hämta tjejen på dagis, och nu har hon thanksgiving break för resten av veckan. Får se vad vi hittar på då. 

Sedan kom min AD över, alltså min Area Director, hon är där som representerar AuPairCare här i mitt område. Det är hon som håller i alla möten med resten av Au Pairerna här, och som jag ska kontakt med frågor och funderingar. Hon var en riktigt snäll tjej, hon hade med sig en lista på alla au pairerna i närheten och markerade ut dom som är närmast mig. Hon gav mig kataloger till college här i Austin så jag kan börja kolla på kurser. Men får vänta till efter år skiftet innan jag kan börja läsa något för just nu är dom mitt i allt. Men hittade några kurser som jag tyckte var intressanta. Sen ställde hon lite frågor och försäkrade sig om att jag visste om vilka regler som gäller. 

Sen kom pappan hem med mat, men det visar sig att han fått fel mat hem. Så han fick göra igen och hämta rätt mat och så fick vi behålla den maten som vi fick först också. Så det sluta med att vi hade en stor buffé med hela köksbordet fullt med mat. Allt från pizza till kyckling, hamburgare, köttbullar, pasta, massa grönsaker och nachos. Men nu har vi i alla fall massor med rester till lunch imorgon, alltid ett plus. 

Detta blev ett långt inlägg och tyvärr har jag inga bilder att bjuda på just nu. Men nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags för sängen!

1 kommentar:

  1. Hej Elin!
    Det känns som du har fullt upp och det är jättespännande att läsa din blogg
    /Susanne

    SvaraRadera