tisdag 5 november 2013

Blessed

Precis avslutat ett skype samtal med min värdmamma. Känns helt rätt varje gång jag pratar med dom. Blir bara så glad när jag pratar med henne och lilla tjejen. Idag snacka tjejen om att dom varit i Mexico över helgen på bröllop på stranden. Texas ligger ju ganska nära Mexico. Mamman sa att det är ganska varmt där just nu, men tjejen la till att det faktiskt var kallt också så man behövde i alla fall 2 kläder på sig. Urgulligt!

Vi diskutera deras Au Pair handbook som jag fått men det blev inte så mycket om den eftersom jag sa att det mesta var väldigt självklart för mig. Jag fråga i alla fall om deras bil, tyckte att det kan vara bra att veta så man kan förbereda sig. Det var en automatare, vilket jag kört med en gång innan men det var inte så jätte svårt. Man vänjer sig nog vid det snabbt.

Vi prata även om packning, hon sa att det blir ju inte så kallt där. Kunde vara 25 grader i Januari. Så tjocka kläder behövdes inte. En tunnare jacka räckte, och jeans och långärmade tröjor nu under "vintern". Vi kom fram till att vi var i samma storlek så under skidsemestern som var planerad till Mars fick jag låna täckjacka och byxor. Så det var bra, behöver inte packa ner det eller köpa det där. Annars skulle jag bara packa ner sådant jag tycker är nödvändigt, men allt går att köpa där så jag behövde inte packa för mycket. I schampo väg och den stilen behövdes bara så att jag klara mig under New York sedan kan jag köpa det där. Skor som är sköna så jag kunde springa efter barnen var rekommenderat, haha.

Snor en bild på Austin från google. Bilden tillhör John R Rogers. Fattar knappt att detta är min "hemstad" under ett år. 

Jag fråga lite mer om barnen intresse för att han något mer att skriva om i mitt Pre Departure Project, fick en fråga vad detta är och jag tänkte att det kan vara fler som undrar det så det kommer ett eget inlägg om just detta. Fick reda på att tjejen har stort intresse för bakning, pyssel och musik. Vilket passar mig så himla bra. Jag älskar att baka, klippa och klistra, måla och allt kreativt, sedan är musik ett stort intresse för mig då jag sjunger och spelar gitarr också. Tror vi kan ha det väldigt roligt tillsammans vi två. Best buddies hon och jag sen, haha. 

Killen är ju inte så jätte gammal men han var visst en väldigt aktivt grabb. Han har börjat resa sig upp och går förmodligen snart. Sitter faktiskt och hoppas att det dröjer tills jag kommer dit, skulle vara så roligt och vara med om när han börjar gå. Men då blir det nog mycket och göra också med en liten kille som går runt i huset. Han vill väl gå ut på upptäcknings färder då. Men båda barnen tyckte om att gå till parken så det kunde man göra med båda barnen. Än så länge var inte killen så aktiv här men det kommer väl. 

Hon berätta att det kommit en svensk tjej i närheten för inte så länge sen, så jag sa att jag redan hade kontakt med henne så hon blev lite chockad men tyckte ju att det var roligt. Sen sa hon att dom var ett gäng svenska tjejer som hade en kör tillsammans och till lucia så har går dom lucia tåg i kyrkan och hon sa att hon vet ju att jag kan sjunga så jag fick gärna vara med dom där. Så det ser jag fram emot, gått en hel del lucia tåg i mitt liv så det är roligt. Tjejen skulle också vara med, roligt att göra något med tjejerna i familjen.

Har inte pratat med pappan i familjen än dock, hade hoppas på att vi skulle få chansen med det men han är väldigt upptagen på jobb. Vi hade bestämt tid för en skype men han var tvungen att åka iväg på en jobbresa. Dom äger ett eget företag som är ganska stort så han är då CEO på företaget och kan nog behövas på de andra 3 kontoren så det fattar jag. Så antar att han inte är hemma så mycket då när jag är där heller. Mamman jobbar för det mesta hemifrån men kan även hon behöva åka iväg till kontoret i stan eller på jobbresor. Så mitt schema kommer vara väldigt varierat från varje vecka, men det kan väl vara roligt att kanske vara ledig under dagarna ibland och kvällar ibland. Så att man inte jobbar varje dag mellan kanske 8-17. Utan man kan göra lite vad man vill vissa dagar och kvällar. Men skulle få ett nytt schema varje vecka. Sedan kommer det även vara jobbresor hela familjen följer med på, alltså även jag. Detta gillar jag, kan få en chans att se många olika platser i USA. 

Men nu ska jag jobba på mitt Pre Departure Project, ska försöka bli klar med hela text delen nu. Så att det är klart! 3 kommentarer:

 1. Låter som en jättefin familj! :) och roligt med lite jobbresor också, även om man jobbar blir det ju lite byte av miljö.

  Och automatbilar är nemas problemas! ;) bara gasa och bromsa. Speciellt bra i köer då man inte behöver växla upp och ner. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag är så glad att det är min familj. Exakt som du säger är blir det ju ett byte av miljö. Kan var roligt att inte behöva vara i samma hus och besöka samma parker hela tiden.

   Jag är väl inte så nervös över att köra automatare så länge man vänjer sig vid det så går det bra. Kommer nog bara vara jobbigt i början när man tänker att nu är det dags att växla ner/upp så ner med kopplingen, haha. :)

   Radera
  2. Det är tur att man är van vid manuell istället för automat i alla fall! :)

   Radera