fredag 1 november 2013

HalloweenGlad halloween till alla! 

Idag har jag varit barnvakt åt min kusin hela dagen. Roligt, och samt en inblick till hur min vardag kan kunna se ut nu under mitt Au Pair år. 

Vi spelade brädspel och gjorde jul pyssel, på beställning från kusinen. Vi gjorde julgrans pynt eller vad man ska kalla det. Christmas ornaments som man säger på engelska. Den är gjord av trolldeg som vi stämplat mönster på och tryckt ut i pepparkaks former. Efter det varit i ugnen någon timme så målade vi dom i juliga färger. Vi lyckades göra mycket deg så det blev många! Nu ska det bara fixas tråd så man kan hänga dom också. Sen gjorde jag brosans smink till hans bus och godis runda och följde sedan med han och hans vänner på deras runda. Han blev en zombie i alla fall. Vet inte hur bra jag lyckades med sminkningen men lite läskig ser han ut i alla fall. 

En tanke - nästa år spenderas Halloween i USA!


Hämtade även mitt visum på posten igår. Blev lite arg när dom inte använde bilden som jag hade med mig till ambassaden, tyckte jag såg mycket bättre på den än det som jag ladda upp på internet på visum ansökningen. Men jaja, det är väl bara att nöjda sig och vara glad för att jag har mitt visum!


Det är över midnatt, vilket betyder att det är November. 
18 November åker jag, det närmar sig med stormsteg nu. Har fortfarande en del att göra. Senaste bekymret är handbagage väska. Jag har ingen väska stor nog för att få plats med allt som ska i handbagaget. Får väl inhandlas något för detta. 

Fick mail från min värdmamma igår och hon undra om vi kunde skypa nästa tisdag. Vi skulle diskutera handboken jag fått från dom med deras regler och liknande. Vilket mest innehöll väldigt självklara saker som att inte lämna barnen i bilen själv, inga barn i närheten när jag lagar mat och liknande. Vi skulle även diskutera packningen, vilket kan var skönt, om det är någon som vet vad jag behöver ha med så är det väl dom. Dom vet hur deras klimat är och vilka kläder och liknande som är bäst, sen hade dom en planerad skidresa i Januari så vet inte om jag måste packa ner lite för det också. Men får väl se på tisdag. Hon sa att jag gärna fick fråga mer om barnen, vardagen och liknande också eftersom desto mer jag vet desto mer kunde jag få nytta av kursen i New York. Så får passa på att fråga lite mer om barnen så jag har lite mer än några få meningar att skriva om dom i mitt Pre Departure Project också, vilket är snart klart faktiskt. Skönt!


Kommit på mig själv med att lyssna på mycket country den senaste tiden, men det passar väl mig nu. Blir säkert mycket country i Texas som en framtida Cowgirl!

Men ska ta och skriva lite flera meningar på mitt Pre Departure Project innan jag drar till sängs. Imorgon väntar ännu en dag med kusinen, får se vad vi hittar på då!

3 kommentarer:

 1. Hur var din engelska innan du åkte? Kände du dig säker på den, eller att du hade en hel del kvar att lära?

  SvaraRadera
 2. Menar Hur är din engelska idag? Känner du dig säker på den, eller att du har en hel del kvar att lära?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ändå att min engelska är bra, jag är säker på den. Har stort intresse för engelska och har jobbat mycket på att utveckla den så mycket som möjligt den senaste tiden så jag sluta skolan med MVG i engelska. Men det är klart att det finns mycket mer att lära sig. Jag känner att det är som svenskan, man lär sig nytt hela tiden. nya ord och så vidare. Man är aldrig helt full-lärd inom språk. :)

   Radera